بهترین کلینیک گفتار درمانی در کرج:آووکادو چیست و چه خاصیتی دارد؟
اصلا آووکادو چیست؟ آووکادو یک میوهی سبز یا سیاه رنگ است که بر روی درختانی همیشه سبز، در آب و هوای گرم میروید. آووکادو دارای روغنی سالم برای قلب، و همه کاره است و میتوان از آن در انواع بسیاری از دستورات غذایی استفاده کرد. همچنین شامل بسیاری مواد مغذی دیگر نیز هست که همگی برای سلامتی مفیدند. در حالیکه این میوه میتواند بخش مغذی برنامهی غذایی شما باشند، اما در عین حال باید از مشکلات بالقوهی آووکادو با خبر باشید.
همه کاره
اگرچه آووکادو یک میوه است، اما میتوانید در بسیاری از دستور پختها از آن بعنوان سبزی استفاده کنید. میتوانید آنرا تکه تکه کنید و به سالادتان بیفزایید، یا آنرا به سالاد میوهتان اضافه کنید. میتوانید وقتی که فرزندتان توانست جامدات بخورد، آنرا له کنید و به او بدهید، یا اینکه به قطعات کوچکی تقسیمش کنید تا خودش گاز بزند و بخورد! میتوانید آنرا با آبلیمو، گوجه فرنگی، گیشنیز، پیاز و نمک پوره کنید و با آن گوآکاموله درست کنید و آنرا با چیپس بخورید یا در ساندویچتان بریزید. حتی میتوانید آووکادو را بصورت گرم هم مصرف کنید، بدین صورت که با روغن و لیمو مخلوطش کرده و بهمراه میگو و پاستا یا با سوپتان سرو کنید.
مغذی
آووکادو دارای بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن شماست. آووکادو گرم به گرمش پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارد، که برای رشد عضلات و عملکرد اعضای بدن ضروری است. حدود ۳۰ گرم آووکادو میتواند ۸ درصد نیاز بدن شما به ویتامین کا در روز، که باعث لخته شدن خون میشود را جواب دهد. همچنین حاوی ویتامین سی، ای، و آنتی اکسیدان هم هست که سیستم ایمنی بدن را تقویت خواهد کرد. مواد مغذی دیگری که در آووکادو یافت میشوند شامل فولات، ریبوفلاوین، فیبر و ویتامین B-6 است.
همانطور که میدانید سبزیجات به خاطر داشتن کالری اندک و ویتامینهای فراوان بهترین انتخاب برای رژیم غذایی سالم محسوب میشوند اما هیچ چیزی همانند آووکادو سالاد سبزیجات شما را کامل نخواهد کرد. اگر در سالاد خود چربی مفید نداشته باشید خوردن آن مزیت زیادی برای شما نخواهد داشت. زمانی که صحبت از چربی سالم به میان میآید، آووکادو بهترین انتخاب و بهترین گزینه است.
در یکی از مطالعات منتشر شده در مجله Molecular Nutrition & Food Research محققان گروهی از افراد را مورد بررسی قرار دادند. این افراد با سالادهایی تغذیه میشدند که با چربیهای اشباع، چربیهای تک غیر اشباع و چربیهای چند غیر اشباع پر شده بود. در این شرایط افرادی که با چربیهای تک غیر اشباع تغذیه شده بودند جذب کارتنوئید بالایی داشتند. این در حالیست که اسیدهای اشباع و اسیدهای چندغیر اشباعی به این شرایط دست نیافته بودند. شما میتوانید سالاد خود را با تکههایی از آووکادو یا یک قاشق غذاخوری از روغن آن تکمیل کنید.
چربی سالم برای قلب
تقریبا هر ۳۰ گرم آووکادو دارای ۴.۵ گرم چربی اشباع نشده است. انجمن قلب آمریکا میگوید: این نوع چربی از آنجایی که سطح LDL یا کلسترول بد شما را افزایش نمیدهد، برای سلامت قلب ضروری است. حتی با مصرف آن بجای چربیهای ترانس یا اشباع، میتواند کلسترول شما را کاهش هم بدهد! یکی از مضرات خوردن بیش از اندازهی آووکادو این است که چربی زیادی به بدنتان میرسد. مجموع مصرف چربی شما در روز نباید بیش از ۲۵ تا ۳۵ درصد از کالری دریافتیتان باشد. مثلا اگر ۲۰۰۰ کالری در روز مصرف میکنید، خوردن حدود ۱۵۰ گرم آووکادو میتواند با ۵۰ تا ۷۰ گرم چربی، بیش از نیمی از نیاز بدن شما را پوشش دهد.